vzw Crossing Vissenaken

Sint-Pietersstraat - 016 82 39 20

De recente voetbaluitslagen vind je op www.sportwereld.be


Wandelvoetbal in jouw regio

Voetbalclub 'Koninklijke Crossing Vissenaken' en S-Sport en S-Plus Vlaams Brabant hebben elkaar gevonden en gaan samen het wandelvoetbal promoten in de regio Tienen-Leuven.

Wandelvoetbal is een variant van voetbal waarbij de reglementen aangepast zijn aan de doelgroep van 55-plussers. De voornaamste regels zijn: er mag niet gelopen worden, er is geen doelman, er mogen geen slidings uitgevoerd worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Oud-voetballers en actieve senioren, die op een aangename en verantwoorde manier aan teamsport willen doen, zijn dan ook onze doelgroep, zonder onderscheid voor mannen of vrouwen.

Crossing Vissenaken wil niet langer alleen rond voetbal draaien, maar een ontmoetingscentrum zijn voor het hele dorp en bij uitbreiding voor de hele regio. Zij willen een echte 'community-club' worden en hun accommodatie ter beschikking stellen van de gemeenschap. Er zal ook een kunstgrasveld aangelegd worden en de kantine zal een volwaardige feestzaal 'Himelijn' worden met een aanpalend terras.

S-Sport en S-Plus Vlaams-Brabant, waarbij de “S” in dit geval voor senioren 55-plussers staat, benadrukt vooral dat deze verenigingen streven naar meer bewegingsmogelijkheden voor senioren omdat dit juist de gezondheid van deze mensen en het sociaal contact ten goede komt.

Dit samenwerkingsverband staat dus open voor iedere 55-plusser die graag nog eens tegen een balletje wil stampen en zodoende zijn gezondheid en beweging wil op peil houden. We willen dan ook een persmoment instellen, waarop we alle pers- en media-correspondenten graag uitnodigen, in de vernieuwde zaal van Crossing Vissenaken om dit wandelvoetbal-project toe te lichten.
Dit persmoment zal plaats vinden op woensdag 15 juni 2016 om 19u30.

Het is dan ook de bedoeling om elke geïnteresseerde 55-plusser op Crossing Vissenaken uit te nodigen op zaterdag 27 augustus 2016 om 16u00. Hij of zij zal dan ingelicht worden over de mogelijkheid om wandelvoetbal te spelen en zal daarna naar een demonstratiewedstrijd kunnen kijken en eventueel kunnen inschrijven om deel te nemen.


Schrijf in voor de Nieuwsbrief van Vissenaken

Activiteiten
in/rond Vissenaken

webhosting-------
.

 

Welkom op de webstek van Vissenaken. Hier vind je heel veel over deze deelgemeente van Tienen... heb jij nog iets? Klik hier...