Vrijdag 6 november 2020

Filmavond in De GorsDe Wilde stad

'De Wilde Stad' is na 'De Nieuwe Wildernis' en 'Holland: natuur in de delta' de derde film over natuur in Nederland. De filmmakers werkten samen met een team biologen meer dan 3 jaar aan de film. Het resultaat is niet minder dan een openbaring waardoor je nooit meer hetzelfde naar de stad zal kijken.
[kalender - terug - lees minder]

Wanneer: om 20u00 tot 22u30
Plaats: Natuur.huis De Gors, Metselstraat 75, Vissenaken
Tip: Natuur.Café De Gors is open vanaf 19u00.
Deelnameprijs: gratis

Info: Raf Nilis, 0493 09 76 58 - raf.nilis@adsl20.be
Website organisator: http://www.velpe-mene.be/tienen/film-dewildestad-20201106.htm


Natuur is overal.

Ook waar je het niet zou verwachten. Zoals in de stad: bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijk om in te leven als een oerbos of een moeras. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur. De forenzende patatmeeuw en de vinexvos zijn net zo wild en bijzonder als de zeehond en de panda. 

Naast verwilderde huiskatten, verdwaalde meeuwen en onvermijdelijke ratten, is de stad ook een thuis voor tal van exoten zoals halsbandparkieten, Amerikaanse kreeftjes of nijlganzen. De kat Abatutu neemt de kijker mee op een ontdekkingstocht door de wildernis van  Amsterdam in een verhaal vol verrassende plotwendingen en avontuurlijke ontmoetingen tussen mens en dier, waarin de mens nu eens niet centraal staat.

De film is geschikt voor het hele gezin. De opbrengst van de film komt ten goede van 'GeefomNatuur', het reservatenfonds van Natuurpunt, waaruit de aankoop van nieuwe gronden wordt gefinancierd.

[kalender - terug - lees minder]

Laatste bewerking: 28/11/2019 | verwerkt door www.vissenaken.be

Geef jouw (Vissenaakse) activiteiten door via ons activiteitenformulier: klik hier