Landelijke Gilden Vissenaken

In het kader van de herdenking van WOI organiseert Landelijke Gilde Vissenaken haar jaarlijkse thema-avond opnieuw met een lezing, ditmaal over de hel van Passendale. De lezing wordt verzorgd door Wouter Feys, zelfstandig gids/reisleider die zich specialiseerde in militaire geschiedenis. Als coördinator van War And Remembrance vzw en freelance docent is hij voort-durend actief binnen het vormingswerk rond WOI.

De lezing gaat door op dinsdag 15 maart in zaal De Kronkel, Vissenaken. Inkom gratis.

De hel van Passendale

De Derde Slag om Ieper, ook wel de Slag bij Passendale genoemd, staat geboekstaafd als één van de bloedigste uit de Eerste Wereldoorlog. Hij begon op 31 juli 1917 en eindigde op 10 november 1917, toen het volledig kapotgeschoten West-Vlaamse dorpje Passendale in handen viel van de geallieerde troepen. Met de Derde Slag om Ieper wilde de Britse veldmaarschalk sir Douglas Haig de Duitsers definitief op de knieën dwingen. Haig wilde het Duitse vierde leger verschalken, doorstoten naar de kust en vervolgens noordwaarts trekken om de havens van Oostende en Zeebrugge te heroveren. De Slag om Passendale heeft aan geallieerde en Duitse kant samen zo'n 700.000 slachtoffers geëist.

Programma

> Terug naar het programma-overzicht <

 


Schrijf in voor de Nieuwsbrief van Vissenaken

Activiteiten
in/rond Vissenaken

webhosting-------
.

 

Welkom op de webstek van Vissenaken. Hier vind je heel veel over deze deelgemeente van Tienen... heb jij nog iets? Klik hier...