De Rozendaalbeekvallei

Deze kleine vallei met centraal de Rozendaalbeek, een zijbeekje van de Velpe, is sedert 2001 Natuurpunt-gebied. Hierdoor wordt de natuurwaarde verzekerd en neemt deze jaarlijks zienderogen toe...

Naar de website van de RozendaalbeekvalleiNatuurpunt Tienen

Op de Dag van de Natuur in Vissenaken werden meer dan 70 deelnemers geteld (tijdens de eerste koffiebreak en niet alle mensen zijn dan samen). Er was een zeer goede sfeer en enorm veel werk werd verzet bij het openmaken van het moeras en het aanleggen van een rietpercolatieveld om instroom afvalwater te voorkomen.
Er waren mensen van allerlei leeftijden, veel jongeren en gezinnen met kinderen. Bijzonder blij waren we met de JNM Z-O Brabant en JNM Leuven.
De reservatenteams van de Rozendaalbeekvallei en van de Paddenpoel verdienen onze speciale dank, alsook de vrijwilligers die aan andere natuurgebieden verbonden zijn.
Bijzondere dank ook aan Agnes en Herman en dochter Julie voor o.a. het voorbereiden van de barbecue en Luc Briesen voor het ter beschikking stellen van zijn barbecuestel.
Aan Esther dank voor het eens te meer aansleuren van het werkmateriaal met draagberries, rieken en schuppen.
Om 16u kwamen twee persmensen langs en om 16u30 ook twee persfotografen bij de overhandiging van de cheque van € 6250 aan het team van de Rozendaalbeekvallei en Paddenpoel/Velpevallei. De avond voordien had ook VRT Radio 2 een telefonisch interview afgenomen van Luc Nagels.
Daarna liet de kleine barbecue zich smaken. Om 18u kon de partytent afgebroken worden.

Iedereen bedankt.


Schrijf in voor de Nieuwsbrief van Vissenaken

Activiteiten
in/rond Vissenaken

Welkom op de webstek van Vissenaken. Hier vind je heel veel over deze deelgemeente van Tienen... heb jij nog iets? Klik hier...